Rezervace:
+420 702 200 047
Provést rezervaci

O Forhausu

Kořeny a tradice

Vracíme se zpátky k našim kořenům a tradicím. Symbolem této cesty je období Rakousko-Uherska.

Propojovalo mnoho států, národů a kultur, jejichž gastronomie tvoří základ naší kuchyně. Díky tomuto historickému odkazu dnes vaříme tradiční jídla v moderním provedení.

Inspirovala nás zejména poctivost, s jakou se k jídlu přistupovalo. Proto klademe maximální důraz na tzv. domácí výrobu (sami škvaříme, pečeme, nakládáme, zavařujeme, udíme…). Spojujeme tak tradice s moderní dobou a zachováváme to, co má být zachováno.

HistorieHistorie

52 milionů obyvatel, 20 původních zemí, 10 současných evropských států. To bylo Rakousko-Uhersko na svém vrcholu. Které země do tohoto seskupení patřily a o jaká dnešní území se jedná?

Podívejte se na přehlednou mapu!

Věděli jste, že…Věděli jste, že…

Název ulice Pekařská vznikl v podstatě chybou přepisu? Patrně se tak stalo nepochopením původního českého výrazu bekyně - mniška, tedy Bekyngasse, který vycházel z lokality dvou ženských klášterů v ulici. Německými středověkými písaři byl chápán jako Becken-, Bäcken- či Bäckergasse, tedy Pekařská.

Dům, ve kterém se nacházejí prostory naší restaurace, byl postaven už začátkem 19. století. Svého času byl nazýván Nájemný dům Josepha von Ramseye, vrchního polního štábního lékaře.

Iniciály ET v klenáku domu patřily jednomu z dalších majitelů, továrníku Eduardu Tillovi (1827–1898).

 

Andrea Jízdná

 

Andrea Jízdná

zakladatelka, spolumajitelka

„Slušnost, poctivost, nadšení, dobrý úmysl, inovátorství, smysl pro detail a nadčasový design.“

 

 

Jiří Jízdný

 

Jiří Jízdný

zakladatel, spolumajitel

„Rádi a často sníme. Forhaus je naplnění našich vizí.“